Ely Curca

terapie regresivă și șamanism

Blog / Postare

Meditatia vs calatorie samanica, este acelasi lucru?

Scris: 2023-08-23 15:44:38 Meditatia vs calatorie samanica, este acelasi lucru?

Când vine vorba de stări modificate de conștiință, călătoria șamanică și meditația sunt două dintre cele mai cunoscute metode de a le atinge. Dar care este mai exact diferența dintre aceste două practici?

Foarte multi oameni chiar si dintre cei care ar trebui sa stie diferenta, dintre cei care aduc oamenilor aceste practici nu stiu diferenta, sau in mod deliberat induc in eroare prin exprimare, ceea ce duce la confuzie si dezinformare. Nu toate sunt meditatii! Simt sa aduc claritate aici, ca si practicant samanism, dar si din perspectiva din care ghidez oamenii in stare meditativa. De ce? Pentru ca oamenii au o mare confuzie si ori cred ca totul este meditatie, ori cred ca ei nu stiu sa mediteze, ori incearca tot felul de calatorii puternice pentru care nu sunt pregatiti, crezand ca este doar o meditatie. Veti intelege in articol de ce asteptarile pot fi mari, confuziile la fel, mai mult decat atat, fiecare dintre ele necesita o cu totul alta stare de constiinta pentru a putea primi ceea ce cauti. 

Călătoria șamanică este o formă de imaginație activă care permite practicantului să acceseze cunoastere ascunsa și înțelepciunea din realitatea neobișnuită, în timp ce Meditația este o formă de conștientizare care îi permite practicantului să se concentreze asupra momentului prezent și să atingă pacea interioară. Călătoria șamanică se face adesea cu ajutorul unei bătăi de tobe sau a unui alt sunet repetitiv, care ajută la inducerea stării modificate de conștiință necesară călătoriei. Practicantul poate folosi, de asemenea plante cum ar fi ayahuasca, pentru a facilita călătoria, toba, sunete, cantec, alte plante sau incantatii. 

Meditația, pe de altă parte, se poate face cu sau fără ajutoare externe. Cu toate acestea, mulți oameni consideră că este util să folosească o mantră sau un cuvânt sau o expresie repetata pentru a ajuta la concentrarea minții în timpul meditației.

Care sunt beneficiile fiecăreia dintre aceste practici?

Călătoria șamanică poate ajuta la:

- vindecarea traumelor trecute

conectarea cu Ghizii spirituali si cu animalele de putere

accesarea cunoasterii ascunse ancestrale, si aducerea ei in aici si acum

- (re)activarea si asumarea unor abilitati si a unor daruri de mult uitate si / sau renegate, prin vindecarea unor traume.

Calatoria samanica te pune in contact cu Lumea de Jos, dar si cu Lumea de Sus, cu propriul tau Eden, cu spiritele, cu sistemul familial, cu arborele tau genealogic, vindecand radacinile si pantecele. Toate acestea te ajuta in:

- a-ti asuma viata, in a te imputernici

- a curati karma de neam

- in a schimba paradigme, a elibera vechi tipare disfunctionale

- in a reface relatia cu intregul sistem familial si a crea relatii armonioase si sustinatoare cu familia, cu masculinul cu toti cei din jur

- a reda fluxul vietii tale, sanatatea, abundenta, sexualitatea, relatiile, prin eliberarea de traume vechi de sute sau mii de ani

Calatoriile samanice sunt extrem de profunde si transformatoare, si necesita deschidere si asumare a procesului, dar si un ghid pe masura, pe care recomand sa il alegi dupa simtire, si nu cu mintea! Eu sustin, ghidez si iubesc calatoriile samanice, pentru ca o călătorie șamanică este o cale către o autocunoaștere mult mai profunda. Cand porniti intr-o calatorie șamanica, va deschideti către o lume de autocunoaștere și înțelegere profundă. Călătoria șamanică este o practică străveche care a fost folosită de secole pentru a se conecta cu tărâmul spiritual și a afla mai multe despre sine. O calatorie samanica nu o poate practica oricine acasa, si nici nu recomand. Pentru ca un  practicant samanism, un saman, un healer pentru a-si asuma aceasta cale a trecut prin atat de multe initieri (vezi articol click aici), care i-au adus claritatea, curatenie interioara, si atentia la subtilitati de care este nevoie, in plus, i-a dezvoltat si slefuit foarte mult abilitatile si darurile, pe care si le foloseste intuitiv intr-o astfel de calatorie extrem de importanta pentru participant. 

Există multe moduri diferite de a porni într-o călătorie șamanică. Cea mai importantă parte este să găsești un practicant șaman care să te îndrume în călătoria ta. El te va ajuta să intri într-o stare de transă prin folosirea tobei sau a altor metode.

Odata ce va aflati in această stare alterată de constiinta, veți putea calatori în diferite tărâmuri. Fiecare taram are propria sa energie și lecții unice de oferit. Șamanul vă va ajuta să interpretați mesajele pe care le primiți în timp ce vă aflați în aceste tărâmuri diferite.

Călătoriile șamanice pot fi experiențe profund vindecătoare și transformatoare. Ele te pot ajuta să te înțelegi pe tine însuți la un nivel mult mai profund și să te conectezi cu adevăratul tău scop în viață. Dacă cauți o modalitate de a-ți aprofunda autocunoașterea și înțelegerea, o călătorie șamanică poate fi potrivită pentru tine.

Meditația: o cale către relaxare și ameliorarea stresului

Meditația, pe de altă parte, poate ajuta la reducerea stresului, anxietății și de asemenea, poate îmbunătăți concentrarea, atentia și somnul. Meditatia iti ajuta mintea sa se calmeze, si o stare meditativa poate fi obtinuta de fiecare om prin practica si exercitiu constant, prin care invatam sa fim tot mai mult in stare de prezenta, prin respiratie constienta si prin aprofundarea acestei stari de constiinta. Când vine vorba de relaxare și ameliorarea stresului, există multe cai, multe unelte, multe resurse. Unii oameni se pot bucura de o baie fierbinte, în timp ce alții pot găsi ușurare citind sau petrecând timpul în aer liber. Altii fac sport. Cu toate acestea, pentru cei care caută o altfel de forma de ameliorare a stresului, meditația poate fi soluția perfectă.

Meditația a fost practicată de secole ca o modalitate de a calma mintea și corpul. Există multe tipuri diferite de meditație, dar toate împărtășesc același obiectiv de a ajuta individul să se concentreze asupra momentului prezent și să-și elibereze mintea de orice gânduri negative sau intruzive.

Există multe beneficii ale meditației, inclusiv reducerea stresului și a anxietății, îmbunătățirea somnului, concentrarea și concentrarea sporite și chiar reducerea durerii. Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă relaxa și de a elimina stresul, meditația poate fi calea perfectă pentru tine.

Atât călătoriile șamanice, cât și meditația pot fi practici incredibil de benefice. Cu toate acestea, este important să găsești practica potrivită pentru tine, deoarece nevoile fiecărei persoane sunt diferite.

Sper sa-ti fie de folos articolul, si sa alegi ceea ce simti pentru mintea si sufletul tau! Cu drag de noi, Ely 

Ely Curca - Autor

Ajut sufletele rănite să se vindece. Le ghidez părțile pierdute, pentru a se întoarce și pentru a se reuni cu sufletul de la care au plecat. Ajut la conștientizarea arborelui genealogic, și la restabilirea legăturii cu străbunii, întru vindecare.
Ghidez întru vindecarea pântecului, a străbunilor, desfaceri de contracte nebenefice, trauma originară, te ghidez în a-ți reaminti cine ești și pentru ce ești aici, te ajut să te deschizi în a-ți primi și conștientiza darurile divine, cât și darurile de la străbuni, abilitățile pierdute, sau să-ți deblochezi inima. Te ajut să îți restabilești echilibrul și conexiunea cu divinitatea, cu Sinele tău Înalt, cu Universul și cu Pământul.
Dar pentru toate acestea, am nevoie și de ajutorul tău, am nevoie ca tu să trăiești conștient, și să lucrezi cu tine permanent și constant de acum, de când ai ales să faci din tine o prioritate.
Introspecția, ne ajută să ne descoperim, să ne cunoaștem pe noi înșine, să ne reamintim cine suntem de fapt. Nu-ți fie teamă să petreci timp cu tine, nu-ți fie teamă de ceea ce ai putea descoperi despre tine! Ceea ce ai trăit și experimentat până acum, te-a adus în momentul de acum, la aceste conștientizări. Te aștept cu tot dragul, și te invit cu iubire, dacă simți chemarea, vino să te ghidez și să te ajut să te redescoperi, și să te vindeci!

Te îmbrățișez cu sufletul!

Căutare