Ely Curca

terapie regresivă și șamanism

Blog / Postare

Samanismul, calatoria mea de viata - born to be a Healer

Scris: 2024-01-19 11:24:32 Samanismul, calatoria mea de viata - born to be a Healer

„ Samanismul nu este o cursa, este o calatorie de viata. ”  Alberto Villoldo

Pe mine samanismul ma cheama de cativa ani, si il practic de cativa ani in stilul meu unic intuitiv, fara a fi invatat de undeva fizic. Dar de fapt ceea ce am descoperit in mine si imi asum acum, este ca face parte din mine dintodeauna, doar ca nu avea un nume. Nici acum nu imi place sa limitez totul prin denumiri. 

Acolo unde am simtit sa studiez sau sa aprofundez cu cineva, am facut-o alaturi de echipa lui Alberto Villoldo, pentru ca acolo am simtit chemarea.

Insa de fiecare data, din fiecare explorare, mi-am luat ce am simtit, si am invatat sa ma detasez, sa plec mai departe, si sa las sa se aseze in mine ceea ce este al meu, esenta mea ce statea sa iasa la lumina. 

De aceea si drumul mi-a fost ghidat atat de firesc, de natural si de frumos, si totusi extrem de rapid, cativa ani se simt ca multe multe vieti reamintite, activate, multa durere, frica, mizerie, furie, rusine, au plecat, multa lumina, claritate, iubire, empatie, mult loc pentru asumare, pentru responsabilizare, pentru curaj, s-a facut. 

Si calatoria continua...

Cele mai multe explorari, descoperiri sunt cele interioare. Poate ar fi fost mai simplu sa le accesez din exterior, din carti, cursuri, etc (pe alocuri am facut-o, unde am simtit eu) dar asta este natura mea si modul meu de a explora si de a experimenta viata. Simt insa ca aceasta modalitate a mea, si faptul ca tot ce aduc vine din interiorul meu, din trairile mele proprii, din experientele mele, din profundele explorari pana la cele mai adanci radacini ancestrale, pana la cele mai adanci programe, reusind astfel sa accesez intelepciune si cunoastere din Univers, din Ancestralitate, din intelepciunea si iubirea Gaei, tot ce am accesat cu fiecare proces interior, zilnic, ma sustine in increderea de sine, in unicitatea mea, in credibilitate, in asumare, in empatie si in tot ceea ce sunt si aduc acum oamenilor si sufletelor care ma simt si ma cauta.



Au fost perioade de timp cand am simtit sa stau departe de ceea ce noi numim samanism, din cauza unor frici ce se cereau vazute, si eliberate, insa de fiecare data m-a adus inapoi pe cale, pentru ca nu este o metoda, ci pentru mine, este parte din ceea ce sunt. Este misiunea sufletului meu.

Si nu il numesc samanism neaparat, ci Calatoria Vietii mele.

Ce inseamna pentru mine samanismul, si de ce simt ca face parte din mine?



Pentru mine inseamna in primul rand, acceptarea naturii mele, acceptarea darurilor si abilitatilor mele, si a faptului ca vad, simt, percep si pot aduce in lume ceva ce nu toata lumea poate accesa acum, ceea ce este necesar pentru ca omenirea sa faca aceste salturi cuantice, dand valuri si straturi la o parte, accesand stralucirea si bogatia interioare. 

Pot comunica si primi mesaje, ghidare, sustinere pentru mine, si pentru oameni, din planuri mai inalte.

Pot comunica cu Lumea de Jos, si chemarea mea pentru femei in special este, de a-si vindeca Radacinile si Pantecele.

Am inteles ca am de integrat totul in Lumea de Mijloc, adica de acceptat natura umana, dincolo de toate.

Si am acceptat faptul ca exista o Sursă a tot si toate, adica o Lume de Sus, o Energie Creatoare la care eu ma conectez cu usurinta, care ne sustine, ne ghideaza, si prin care primim mesajele a ceea ce are de facut sufletul nostru aici.

A insemnat sa accept, sa integrez si sa amplific in mine puterea Focului, a Apei, a Pamantului si a Aerului, a Vantului, sa accept ca exista constiinte, energii si puteri, arhetipuri care vin cu o sacralitate, cu o cunoastere de mii, zeci de mii de ani, si ca suntem sustinuti, si putem accesa aceasta cunoastere, atunci cand ne eliberam de limitarile mintii, si de frici.

Am invatat sa accesez si sa primesc Cunoasterea ancestrala, Vocea ancestralitatii, Vocea Pantecului sacru al Mamei, mesajele Universului, de la mesajele Apei, pana la mesajele si sustinerea plantelor, a cristalelor, a Mamei Pamant, ale Focului, ale Chintesentei din care totul s-a creat...

Am invatat sa ies din ce in ce mai mult din separarea de ceilalti, si de toti si toate, care este de fapt a mintii, prin fricile care o conduc, si sa imi accesez Empatia, Compasiunea, Iubirea fata de tot, proces care continua...

Am invatat prin ghidarea si accesarea unor constiinte care ne sustin sa privesc si sa simt dincolo de aparente, sa las sa plece cu usurinta ceea ce nu mai este sustinator pentru mine, si sa las strabunele sa isi cante dorul, jalea, durerea, rusinea, dar si iubirea si sustinerea, sa isi aduca mesajele lor si darurile catre femei, prin mine. 

Am invatat sa nu suntem singuri asa cum ne face mintea sa credem, ci suntem parte din TOT, si totul parte din noi. Totul este VIU in noi, si TOTUL traieste in noi.

Si dincolo de toate, am invatat si invat inca, sa ma aflu pe mine, dincolo de toate si de ei toti, sa ma eliberez de cine nu simt ca sunt eu, si sa imi gasesc si sa imi imbratisez esenta mea pura, unicitatea mea, in corp de femeie, in aici si acum. 

Am invatat sa imi imbratisez natura si abilitatile de Vrajitoare, si pe cele de Magiciana, de Alchimista, de Regina, de Zeita, de Conducatoare, de Preoteasa, de Vindecatoare, eliberand rand pe rand straturi de frici constiente si inconstiente, ale mele si ale femeilor din neam, cu care am venit aici, sa le vad, sa le eliberez. Cu fiecare strat ce cadea, ce pleca, ce se transforma, cu fiecare pas asumat in aprofundarea si cunoasterea si acceptarea mea interioara, zeci, sute de ore de lucru cu sine, de cautari interioare, de introspectii, de initieri, de mers prin intunericul meu, al neamului, dar si cel colectiv, pana la cele mai profunde si adanci radacini, imi mai asumam ceva din ceea ce sunt, din cine sunt, din ce pot, din ce imi reamintesc ca sunt, si imi dau voie sa devin mai mult decat stiu acum ca sunt, si ca pot. 

Initieri si ritualuri

Sunt oameni care merg in jungla pentru o conectare mai profunda cu elementele naturii sacre, dar si pentru ritualuri de initiere, de curatare, sau de transcedere.

Pentru ca samanii, pastratori ai traditiilor medicinei sacre stravechi, ei care au pastrat adanc ascunse in munti, retrasi de restul lumii aceste invataturi, sunt cei mai capabili oameni la ora actuala sa aduca aceste invataturi si in Vest, acolo unde omul s-a deconectat complet de simtire, de esenta, de sufletul lui.

Pentru ca sunt invataturile pe care le pastreaza de sute / mii de ani, si le dau acum mai departe, pentru ca omul occidental sa isi (re)aminteasca faptul ca nu este separat de Intreg, pentru a se imputernici, si pentru a transcede fricile, pentru a-si vindeca radacinile, crescand inalt si sanatos un arbore menit sa ii sustina si pe ceilalti, nu doar pe el insusi. 

In Anzi, samanii pastratori ai vechii medicine sacre stiu ca suntem una cu TOTUL, ca nu exista separare. Suntem copiii Mamei Pamant, si frati cu toti copiii ei, cu pietrele, cu apele, cu muntii, cu vaile, cu animalele, cu pasarile, cu cristalele, dar si cu lumea nevazuta cu ochiul liber, cu spirite, fiinte, si ca totul este energie, iar noi suntem parte din aceasta energie a Creatiei. 

Totul este Viata, iar noi, parte din Viata.

Tot ceea ce invatatorii pastratori ai sacralitatii ii ajuta pe oameni sa acceseze, sa isi reaminteasca, totul, se afla in noi. Nimeni nu aduce inauntrul nostru, ceva ce nu se afla deja in noi. Totul se afla deja in noi. Este necesar insa sa fie constientizat, acceptat, activat, lucrat constient la aceste aspecte. 

Eu am primit de-a lungul anilor tot felul de initieri care m-au cautat, si m-au trecut prin tot felul de focuri, si teste, pentru a purifica ce era de purificat, si pentru a scoate la lumina si a aduce in lume lumina mea autentica din ce in ce mai mult, mai asumat. Aceste initieri nu le-am facut in jungla alaturi de samani, ci in spatii curate, sacre, in natura, dar si la mine acasa, conectata cu natura sacra, ale carei elemente am fost ghidata sa le integrez usor usor, ele fiind parte din fiecare dintre noi.

Am trecut de multe ori prin moarte, cand am simtit si in corpul fizic atat de multa durere a transformarii, incat mintea m-a facut sa cred ca voi muri. Am inteles cu timpul, dupa aceste initieri prin ritualuri vazute in planul eteric si simtite in toate planurile si in toate corpurile mele, si prin ceea ce urma in viata mea, ca las sa moara de fapt vechea mea versiunea, vechiul eu, pentru a face loc noii mele versiuni de lumina, ce se intrezarea printre straturi, masti, ziduri si protectii.

Am trecut de multe ori prin moarte, pentru a REnaste. Renasterea fara moartea vechiului nu se poate. 

Au fost initieri ale strabunilor, ale strabunelor intelepte din neam, au avut loc multe vindecari ale sufletului, au fost initieri primite de la diverse spirite animal, cum ar fi Leoaica Alba, Sarpele, Jaguarul, Colibri, Vulturul, initieri ale arhetipurilor feminine, inclusiv al arhetipului Reginei, al Zeitei, al Marii Preotese, initieri de la spirite samanice puternice, initieri percepute de la constiinte inalte....

A fost ceva ce spiritul meu a ghidat si a permis, atunci cand a considerat ca sunt pregatita. Primele dati nici nu am stiut exact ce se intampla, tocmai pentru ca mintea nu intelegea, si nici nu cautasem ceva anume... Nu recomand nimic fortat, sau doar din curiozitatea mintii. La mine au venit natural si firesc, si m-am simtit foarte ghidata si protejata, chiar si cand in corpul fizic, dar si mental si emotional se simtea foarte dureros si dezechilibrant. 

In aceste randuri, eu doar va conectez putin cu experientele mele personale, fara a incerca sa neg sau sa diminuez nici macar pentru o clipa suportul pe care il puteti primi in astfel de situatii de la maestri sau ghizi, pentru ca tocmai acesta le este rolul, calea, misiunea, iar ei o stiu si o fac foarte bine, ghidati din planuri mai inalte, asa cum si eu stiu calea sufletului meu, si totul se face ghidat de suflet si de spirit. 

Pe mine, momentan astfel de calatorii initiatice nu ma cheama in jungla, pentru ca am capacitatea si abilitatile de a le accesa profund si din alte spatii, de a accesa mesajele si ghidarea Mamei Pamant, ale Universului, ale elementelor sacre: Apa, Aer, Foc, ale plantelor si cristalelor, ale energiilor si a altor constiinte din Univers. 

Cand si daca ma vor chema catre ceva ce nu reusesc sa accesez singura, sau ma tem sa accesez singura, voi cauta cu siguranta suport. Pana atunci, simt ca ar fi doar o curiozitate a mintii pentru mine, de aceea nu ii dau curs.

Pentru ce si pentru cine sunt aceste initieri?

Sunt pentru a ne reaminti cine suntem, pentru a ne elibera de frici, ne sustin in a ne asuma viata, si misiunea sufletului cu curaj, in adevar, in a deveni fiintele de Lumina care suntem menite sa devenim, pentru a ajuta omenirea de acum sa facem impreuna salturi in constiinta.

Initierile spirituale trezesc spiritul in oamenii medicina si ii ajuta sa depaseasca egoul, si sa isi reaminteasca compasiunea, empatia, iubirea fata de ei insisi in primul rand, apoi fata de tot ce este, sa isi reaminteasca de faptul ca nu suntem singuri, si ca ne sustinem unii pe altii si suntem impreuna in iubire si din iubire, in adevarul Vietii, pe acest drum parcurs impreuna, in spirala vietii. 

Sunt pentru oamenii curajosi si deschisi la minte si in inima, si pentru sufletele curajoase, care isi asuma misiunea cu care au fost insarcinati si pe care si-au asumat-o la intrupare. 

Cum te ajuta simtirea si perspectiva mea, experientele si ceea ce iti aduc?

Despre ce alte subiecte ai dori sa scriu? Multumesc ca ma sustii cu aprecieri, comentarii, cu a da mai departe, impreuna aducem acea lumina in minti si in inimi, de care este atata nevoie!

Multumesc ca ma citesti, ca ma sustii, multumesc pentru contributia ta la crearea unei noi lumi. 

Conteaza tot ceea ce faci!

Cu multa iubire, Eliza


Ely Curca - Autor

Ajut sufletele rănite să se vindece. Le ghidez părțile pierdute, pentru a se întoarce și pentru a se reuni cu sufletul de la care au plecat. Ajut la conștientizarea arborelui genealogic, și la restabilirea legăturii cu străbunii, întru vindecare.
Ghidez întru vindecarea pântecului, a străbunilor, desfaceri de contracte nebenefice, trauma originară, te ghidez în a-ți reaminti cine ești și pentru ce ești aici, te ajut să te deschizi în a-ți primi și conștientiza darurile divine, cât și darurile de la străbuni, abilitățile pierdute, sau să-ți deblochezi inima. Te ajut să îți restabilești echilibrul și conexiunea cu divinitatea, cu Sinele tău Înalt, cu Universul și cu Pământul.
Dar pentru toate acestea, am nevoie și de ajutorul tău, am nevoie ca tu să trăiești conștient, și să lucrezi cu tine permanent și constant de acum, de când ai ales să faci din tine o prioritate.
Introspecția, ne ajută să ne descoperim, să ne cunoaștem pe noi înșine, să ne reamintim cine suntem de fapt. Nu-ți fie teamă să petreci timp cu tine, nu-ți fie teamă de ceea ce ai putea descoperi despre tine! Ceea ce ai trăit și experimentat până acum, te-a adus în momentul de acum, la aceste conștientizări. Te aștept cu tot dragul, și te invit cu iubire, dacă simți chemarea, vino să te ghidez și să te ajut să te redescoperi, și să te vindeci!

Te îmbrățișez cu sufletul!

Căutare