Ely Curca

terapie regresivă și șamanism

Blog / Postare

Tu iti stii animalul de putere?

Scris: 2023-08-14 12:27:21 Tu iti stii animalul de putere?

Suntem ghidati si sustinuti in permanenta, chiar daca marea majoritate a vietii aici pe Pamant traim inconstient de aceste aspecte. In procesul trezirii din vis, cand incepem sa devenim constienti de noi, de sufletele noastre, si intram pe acest drum al spiritului si al constientizarii, incepem sa devenim din ce in ce mai atenti la semne, la sincronicitati, ele trezesc in noi curiozitate, in special cand vin catre noi in mod repetat. Dar in afara de curiozitate, trezesc in noi acea dorinta de a nu ne simti singuri aici, de a simti ca suntem ghidati, sustinuti. 

Cu siguranta vi s-a intamplat si voua sa va apara in cale tot felul de sincronicitati, de la numere, ore: 21:12, 22:22, 11:11 si asa mai departe, pana la mesaje, raspunsuri la intrebarile voastre aparent intamplator, printr-o carte, un citat, printr-un om, sau pur si simplu intuitiv. Poate aveti o floare preferata care face parte din viata voastra, o pasare care va tot viziteaza, pene de pasari pe care le aveti in casa, pe birou, vi le aduc copiii, sau pur si simplu va atrag..

Poate experimentati vise premonitorii, vi se arata strabuni in vise, simboluri, sau fiinte necunoscute aici, animale, pasari, flori, cristale. Daca aveti o conexiune buna cu Natura Mama si cu elementele ei, poate primiti mesaje de la Vant, de la Aer, de la Apa sau de la Foc, poate comunicati cu copacii sau va atrage pur si simplu un copac anume, pe care il aveti in curte, va conectati cu el, sau mergeti la el si il imbratisati in padure. Sau poate animalul vostru de companie va transmite mesaje. Unele le percepeti, le intelegeti, altele nu. Este nevoie de stare de prezenta din ce in ce mai multa pentru a accesa aceste mesaje. 

Daca am reusit sa va atrag atentia acum la aceste semne, care va fac sa constientizati ceva ce poate nu ati luat in seama pana acum, ma bucur. Lucrez cu femeile in procese in care isi afla animalul de putere, sau pur si simplu lucrez cu femei carora, povestindu-le despre toate aceste sincronicitati, au avut constientizari profunde si au aflat cine le ghideaza. 

In samanism, animalele de putere sunt ghizi spirituali sub forma de animal. Acesti ghizi ne sunt alaturi, ne sustin in procesul cresterii spirituale, sunt aliati valorosi care ne pot ajuta sa trecem prin provocarile si tranzitiile vietii. Cu ajutorul abilitatilor lor, ne ajuta sa trecem prin viata cu mai multa detasare, cu usurinta, invatand de la ei si imprumutand de la ei aceste abilitati. Un animal de putere se poate schimba pe parcursul vietii, in functie de ceea ce avem nevoie in acea perioada, si poate fi o pasare, sau un animal. Pasarea tot animal de putere este. Nu exista un animal mai bun decat altul asa cum poate separa mintea umana. Nu mintea fizica alege animalul de putere, ci spiritul in functie de ce are nevoie sufletul si omul in acele contexte. Puteti apela la aceste oracole perceptive si de incredere pentru sfaturi sau preocupari ce le aveti, deoarece sunt profesori exceptionali care va vor ajuta sa invatati atat despre spirit, cat si despre lumea naturala. Lucrul cu ei va va imbunatati viata personala si va va extinde mult capacitatile spirituale. 

Animalele de putere pot aparea in meditatii, viziuni, calatorii samanice sau pe pamant in forma lor fizica. Pot fi mamifere, pasari sau alte vietati. Chiar si asa zisele creaturi mitice precum unicornii sau dragonii pot fi animale de putere, desi nu au reprezentari in lumea fizica. Cu toate acestea, deoarece puterea animalelor spirituale este extrasa din natura lor instinctuala, salbatica, nu este tocmai obisnuit ca un animal de putere sa fie un animal de companie, insa si animalele de companie vin cu misiuni, cu mesaje, sau cu vindecari catre oameni. 

Doar ca ele nu fac parte neaparat din categoria animalelor de putere, pentru ca si-au pierdut acea salbaticie primordiala, acele abilitati. Asupra insectelor au fost dezbateri, dr. Steven Farmer le-a inclus pana la urma in cartea sa Power Animals, Dragonfly and Butterfly, pentru ca fiecare dintre ele, chiar daca sunt insecte, are propriile abilitati si propria magie. De exemplu, Libelula in viata ta ca si spirit animal inseamna ca ai nevoie sa gasesti pozitivul in fiecare situatie. Ca si animal totem, Libelula apartine celor care pot schimba cu usurinta modelele de zbor in aer. Cheama animalul tau de putere Libelula, atunci cand ai nevoie de flexibilitate, si de o perspectiva noua! 

Colibri este un animal de putere extrem de influent in shamanism. Desi te poti simti uneori mic si nesemnificativ, pasarea Colibri vine cu perspectiva ca fiecare isi are propria contributie importanta in lume. In afara de frumusetea ei, pasarea colibri este adesea vazuta in jurul florilor colorate, din care isi ia nectarul. Pasarea Colibri extinde forta vitala a acestor flori, ajutandu-le sa se polenizeze. Datorita culorilor stralucitoare si a modului in care se grabesc de la o floare la alta, pasarile Colibri sunt simboluri ale vitalitatii si varietatii. Ele ne amintesc sa pretuim frumusetea si biodiversitatea naturii. Asadar mesajul pasarii Colibri atunci cand te simti blocat in rutina este: Fa ceva diferit! Varietatea este condimentul vietii! Spre deosebire de alte pasari, Colibri nu se imperecheaza pe viata! Acest lucru nu inseamna sa faci la fel, mesajul este ca pur si simplu sa iei viata mai in gluma, sa flirtezi mai mult cu viata, sa te joci mai mult, sa te bucuri mai mult! 

Inca un aspect extrem de util de stiut, la fel ca si bufnitele si libelulele, colibri poseda abilitati speciale de zbor! Chiar si in conditii extreme de vant, ele se pot stabiliza in aer, in timp ce se hranesc! Iar ca polenizator, joaca un rol vital alaturi de albina si fluture, deoarece toate sunt fundamentale pentru sustinerea vietii pe Pamant. Colibri este un simbol al sanatatii, al vindecarii si al vitalitatii, datorita diversitatii de polenizare. De asemenea este un simbol al bucuriei de viata si al iubirii, si al Marelui Spirit, al evolutiei spirituale. 


De asemenea, sursa de putere pentru ghidul tau spirit animal nu este un singur animal, ci intreaga lui specie. De exemplu, daca animalul tau de putere este ursul, acest lucru nu se refera la un singur urs, ci la intreaga specie, iar acceptarea acestui fapt, lucrul constient cu aceste aspecte iti poate imbunatati relatia cu specia respectiva, acceptarea, empatia, sustinerea, sau poti vindeca anume frici care poate te tin inca in rezistente si respingere sau in neincredere, desi poate simti o atractie mare fata de specia respectiva, oricare ar fi ea. Pentru ca animalul de putere te invata si sa te vindeci si sa iti vindeci relatia cu regnul animal, dar si cu alte regnuri, cu elementele naturii dar si cu oamenii, sa iti dezvolti empatia, compasiunea, iubirea fata de intreg. 

Putem avea un animal de putere principal, ca de exemplu un vultur, si altele care se schimba de-a lungul vietii. Observa ce afinitati ai avut de-a lungul vietii fata de un animal, sau fata de o pasare.. In calatoriile samanice, sustin oamenii sa isi recupereze animalul de putere pierdut, dar si partile de suflet pierdute. Iar acestea vin cu daruri minunate, pentru ca aducem inapoi acele parti din noi fara de care ne-am simtit lipsiti de viata, de vitalitate, am simtit ca lipseste ceva, ca nu mai avem energie, sau am simtit apatie, depresie, etc.

In aceasta lume in care insa intervin tot felul de manipulari, personal recomand de fiecare data sa se faca curatari interioare, lucru cu sine profund si constant, pentru a accesa cu inima deschisa si cu mintea curata acesti ghizi. Un haos interior, programe limitative, fricile, faptul ca oamenii sunt prinsi in primele 2 chakre - supravietuire, si sexualitate, consumerism, si frici, atrag aceleasi energii. Ce avem in interior, aceea atragem. De aceea, recomand lucru cu sine si o curatenie interioara profunda pentru a incepe sa simtim mai mult, sa avem mai multa claritate in interior, sa fim mai conectati cu Spiritul si cu Sufletul. 


"Animalul tău de putere te poate părăsi la un moment dat, chiar dacă i-ai acordat atenție de-a lungul anilor. De obicei, asta înseamnă că relația și-a îndeplinit scopul și un alt animal de putere fie este sau va veni în viața ta. Am observat cum acești ghizi spirituali vor intra în viața noastră într-un moment în care avem cea mai mare nevoie de expresia lor particulară a puterii spirituale. De exemplu, dacă treci într-o poziție de conducere, spiritul Cougar poate sări foarte bine în viața ta ca animal de putere, ajutându-te cu încredere și claritate în rolurile tale de conducere. Dacă treci printr-un proces de transformare major cu schimbări mari, s-ar putea să descoperi că Spiritul șarpelui sau Fluturele vin în viața ta ca un animal de putere. "( Power Animals: How to Connect with Your Animal Spirit Guides)

O alta fateta interesanta este de asemenea faptul ca animalul tau de putere reflecta caracteristicile tale de personalitate. De exemplu nu este de mirare ca pentru un om destul de mare, bland din fire, dar foarte capabil sa se apere pe el insusi sau pe altii, dupa cum este necesar, animalul de putere sa fie Ursul. Asa cum pentru o persoana energica, rapida, care jongleaza printre sarcini, animalul de putere sa fie Colibri. 

Un om cu un instinct puternic si cu un simt puternic al libertatii, al loialitatii, al inteligentei, poate avea ca animal de putere Lupul. O lipsa a increderii de sine te poate ghida catre a-ti asculta mai mult simtirea, intuitia, si catre a te lasa ghida de spiritul animalului tau de putere. 

Relatia cu animalul tau de putere este dincolo de intelegerea mintii fizice, este o relatie de suflet intre suflete, intre spirite. 

Sa iti fie de folos! Cu mult drag, Ely 



Nota: Articolul este scris din experienta mea personala dar si a clientelor mele, si ca usoara inspiratie de la dr. Steven Farmer. Nu aprob si nu sustin plagiatul, si in caz ca se intampla, voi actiona in consecinta. Multumesc! :)



Ely Curca - Autor

Ajut sufletele rănite să se vindece. Le ghidez părțile pierdute, pentru a se întoarce și pentru a se reuni cu sufletul de la care au plecat. Ajut la conștientizarea arborelui genealogic, și la restabilirea legăturii cu străbunii, întru vindecare.
Ghidez întru vindecarea pântecului, a străbunilor, desfaceri de contracte nebenefice, trauma originară, te ghidez în a-ți reaminti cine ești și pentru ce ești aici, te ajut să te deschizi în a-ți primi și conștientiza darurile divine, cât și darurile de la străbuni, abilitățile pierdute, sau să-ți deblochezi inima. Te ajut să îți restabilești echilibrul și conexiunea cu divinitatea, cu Sinele tău Înalt, cu Universul și cu Pământul.
Dar pentru toate acestea, am nevoie și de ajutorul tău, am nevoie ca tu să trăiești conștient, și să lucrezi cu tine permanent și constant de acum, de când ai ales să faci din tine o prioritate.
Introspecția, ne ajută să ne descoperim, să ne cunoaștem pe noi înșine, să ne reamintim cine suntem de fapt. Nu-ți fie teamă să petreci timp cu tine, nu-ți fie teamă de ceea ce ai putea descoperi despre tine! Ceea ce ai trăit și experimentat până acum, te-a adus în momentul de acum, la aceste conștientizări. Te aștept cu tot dragul, și te invit cu iubire, dacă simți chemarea, vino să te ghidez și să te ajut să te redescoperi, și să te vindeci!

Te îmbrățișez cu sufletul!

Căutare