Ely Curca

terapie regresivă și șamanism

Blog / Postare

Dragobetele, sarbatoarea romaneasca a iubirii - eveniment online

Scris: 2023-02-02 16:13:50 Dragobetele, sarbatoarea romaneasca a iubirii - eveniment online

Ziua de Dragobete se sărbătorește în fiecare an pe 24 februarie. Dragobetele este o zi dedicată iubirii și una dintre cele mai frumoase tradiții ale poporului nostru. De Dragobete îndrăgostiții își fac daruri, cei căsătoriți își reafirmă iubirea, iar cei care nu au încă o pereche, acum e momentul cel mai potrivit să o caute.

Dragobetele este ziua constituirii perechilor, atât pentru oameni, cât și pentru păsări. Se spune ca este ziua in care se logodesc pasarile.

În calendarul popular ziua de Dragobete marchează începutul vremii frumoase, a primăverii, a renașterii naturii. Oamenii se înseninează și lasă în urmă frigul și urâtul (greul) de peste iarnă.

Legenda spune ca Dragobetele este fiul Babei Dochia şi deschizătorul primăverii, patron al dragostei şi bunei-dispoziţii pe plaiurile româneşti. Asemănător lui Eros sau Cupidon, Dragobetele era un bărbat chipeş şi neastâmpărat. Dragobetele este un duh al pădurii care, într-o anume zi a începutului de primăvară, ia chip de flăcău neasemuit de frumos şi hălăduieşte prin codri, "după fetele şi femeile ce profanează lucrînd ziua-i consacrată" pentru a le pedepsi.

"Despre Dragobete se crede că este un protector al păsărilor, fiind o sărbătoare strâns legată de fertilitate, fecunditate şi de renaşterea naturii. Această sărbătoare marca revigorarea naturii şi nu numai, ci şi a omului care, cu aceasta ocazie, se primenea.

Era o sărbătoare a revigorării vegetaţiei, a vieţii în creştere, o dată cu trecerea la anotimpul de primăvară durata zilei creştea, în contrapondere cu noaptea care descreşte, ca dovadă şi zilele sunt mai însorite.

Se pare că, în această perioadă, păsările, vegetaţia dar şi oamenii se puneau în acord cu natura, era o nuntă a naturii, însemnând renaşterea acesteia, retrezirea la viaţă, ceea ce este şi semnificaţia centrala a sărbătorii", spunea Etnograful Ovidiu Focşa.

Tradiţii şi obiceiuri de Dragobete. Ce să faci pe 24 februarie ca să fii iubit tot anul

Una din tradiţii spune că cine participă la această sărbătoare va fi ferit de boli tot anul şi că Dragobetele îi ajută pe gospodari să aibă un an îmbelşugat, linişte, noroc în dragoste şi prosperitate.

Tinerele în pragul măritişului şi femeile strâng în această zi rămăşiţe de zăpadă şi apa topită o pun într-un vas, pentru a fi folosită pe parcursul anului pentru înfrumuseţare şi descîntece de dragoste. În tradiţia populară, se crede că îndrăgostiţii care se întâlnesc azi vor fi protejaţi în iubire tot anul.

Este obligatoriu că în această zi bărbațîi să se afle în relații cordiale cu persoanele de sex feminin. Bărbații nu au voie să necăjească femeile și nici să se angajeze în gâlcevi căci astfel ii aștepta o primăvară cu ghinion și un an deloc prielnic.

Atât băieții, cât și fetele au datoria de a se veseli în această zi pentru a avea parte de iubire întreg anul.

Se spune că dacă săruţi, de Dragobete, o persoană de sex opus, ai noroc în dragoste tot anul.

Ce vom face noi la acest eveniment al dragostei?

Este o incursiune energetica cu toba si bol tibetan, asadar daca nu prea esti familiarizat cu astfel de termeni, poti considera exprimarea metaforica, important este sa iti dai voie sa fii deschis.

- vom face o incursiune (calatorie) initiatica de conectare profunda cu corpul, cu inima, cu chakra 2 si chakra 4 (inima si organele genitale, abundenta, iubirea, manifestarea, creativitatea, banii, relatiile)

- vom elibera, curati, debloca, vom echilibra, vom alchimiza interior pentru ca chakra 2 si chakra 4 sa fie in flux, in armonie de acum

- vom dezmorti inima, o vom curati si elibera de obligatii, de tot ce o ingreuneaza

- vom curati, elibera si dizolva karma de neam care tine inima legata, datoare, vinovata sau in frici, in judecata, in respingere, o vom elibera de promisiuni, legaminte, juraminte, legaturi nebenefice care nu o lasa sa simta, sa iubeasca, sa se dedice unei relatii, care nu o lasa sa isi asume

- vom elibera toata karma de suferinta, de singuratate, de instrainare, de separare, de tristete, de depresie, de nemultumire, nemeritul iubirii sau al unei relatii (armonioase, implinitoare)

- vom curati aurele si campurile si ne vom situa pe linia temporala cea mai benefica noua pentru abundenta si iubire de acum

- vom activa focul interior sacru in inimile noastre, si vom accepta darurile strabunilor care sa ne sustina in iubire si abundenta

- vom elibera ce nu ne mai serveste, si vom activa darurile noastre magnetice, vom seta si vom trimite in campul cuantic universal intentii de iubire, de armonie, de relatie de cuplu armonioasa, de pace si iubire, de sanatate, de abundenta, etc

- vom invata sa primim armonia in vietile noastre, calmitatea, prosperitatea, relatiile implinitoare, de crestere, vom invata sa facem loc iubirii pure, reale, autentice.

Va fi magica aceasta intalnire, in acordurile iubirii, ghidati de inimile noastre si de aceste energii atat de benefice si de magice, de implinire, din aceasta seara minunata.

Evenimentul dureaza cca 1 ora, are loc online pe Skype

Contributia ta la eveniment: 200 lei

INSCRIEREA SE FACE DOAR PRIN MESAJ PERSONAL IN PRIVAT, LA ADRESA DE EMAIL: elytherapyhealing@gmail.com, sau la nr de Whatssapp + 40 772 152 965. Dupa inscriere, vei primi detaliile de plata.

Abia astept sa ne conectam in aceasta magica seara de sarbatoare romaneasca, sa permitem traditiilor noastre romanesti stravechi sa renasca, doar noi le putem readuce in vietile noastre, le putem sustine, si mentine. Sunt minunate, sunt ale noastre, si avem nevoie sa ne intoarcem la ce este al nostru prin sange, prin pamant, prin radacini. Suntem un popor care creeaza MAGIE, IMPREUNA! Doar impreuna reusim sa reinviem, sa trezim constiinte, sa ne sustinem unii pe altii, traditiile noastre, obiceiurile stramosesti, invatand sa fim buni, empatici, sustinatori, creativi, iubitori.

Te astept cu drag si bucurie de viata, si de conectare, OM frumos, si Suflet drag!

Cu iubire, Ely

Ely Curca - Autor

Ajut sufletele rănite să se vindece. Le ghidez părțile pierdute, pentru a se întoarce și pentru a se reuni cu sufletul de la care au plecat. Ajut la conștientizarea arborelui genealogic, și la restabilirea legăturii cu străbunii, întru vindecare.
Ghidez întru vindecarea pântecului, a străbunilor, desfaceri de contracte nebenefice, trauma originară, te ghidez în a-ți reaminti cine ești și pentru ce ești aici, te ajut să te deschizi în a-ți primi și conștientiza darurile divine, cât și darurile de la străbuni, abilitățile pierdute, sau să-ți deblochezi inima. Te ajut să îți restabilești echilibrul și conexiunea cu divinitatea, cu Sinele tău Înalt, cu Universul și cu Pământul.
Dar pentru toate acestea, am nevoie și de ajutorul tău, am nevoie ca tu să trăiești conștient, și să lucrezi cu tine permanent și constant de acum, de când ai ales să faci din tine o prioritate.
Introspecția, ne ajută să ne descoperim, să ne cunoaștem pe noi înșine, să ne reamintim cine suntem de fapt. Nu-ți fie teamă să petreci timp cu tine, nu-ți fie teamă de ceea ce ai putea descoperi despre tine! Ceea ce ai trăit și experimentat până acum, te-a adus în momentul de acum, la aceste conștientizări. Te aștept cu tot dragul, și te invit cu iubire, dacă simți chemarea, vino să te ghidez și să te ajut să te redescoperi, și să te vindeci!

Te îmbrățișez cu sufletul!

Căutare