Ely Curca

terapie regresivă și șamanism

Blog / Postare

Energetica masculina - masculinitate, tata, autoritate, sexualitate, divinitate, relatia cu banii?

Scris: 2023-02-13 14:29:05 Energetica masculina - masculinitate, tata, autoritate, sexualitate, divinitate, relatia cu banii?

Vorbim in vindecarea emotionala, in echilibrarea energiilor masculina si feminina, in vindecarea pantecului, in integrarea energiilor, a emotiilor, in alinierea cu Sinele inalt, cu calea Sufletului, despre masculin sacru, si despre feminin sacru. 

Despre feminitatea sacra am mai vorbit, si voi mai dezbate din intelegerea, trairile, lucrul si constientizarile mele si in alt articol aceste aspecte. Astazi, simt sa elaborez putin despre maaculinitatea sacra. Pentru ca in copilarie aveam o imagine a unui masculin care ne sustinea. Indiferent ca era vorba de tatal fizic, de tatal ceresc, de conectarea cu divinul, sau de toate impreuna, copii fiind, aveam aceasta siguranta in sustinerea energiei masculine, in prezenta si fermitatea ei, asa cum majoritatea am simtit in copilaria mica iubirea, empatia, energia si iubirea neconditionata a energiei feminine, caldura materna.

Cu timpul insa, in functie de ce si-a ales fiecare suflet sa experimenteze, ne-am indepartat de aceste concepte, de aceasta siguranta, si am inceput sa ne simtim mai singuri, mai departe de tatal ceresc, dar si de tatal fizic, am experimentat abandon fizic, emotional, sau doar o perceptie deformata, ceea ce noi am perceput ca fiind abandon, chiar daca poate nu a fost vorba de un abandon real. Am experimentat respingere, umilire, neincredere, nu am fost lasate sa ne exprimam verbal asa cum am simtit, sa ne exprimam eu-l, am fost lasate sau facute sa percepem eronat sau deformat sexualitatea, rolul femeii pe Pamant, rolul barbatului in familie, toate acestea din dinamica familiei noastre de baza, sau pur si simplu preluate din societate, de la scoala, din colectiv. 

Cu timpul, in viata de adulte, dar si in cazul barbatilor evident, dar eu simt sa ma adresez mai mult femeilor in ultima vreme, am experimentat situatii confuze, debusolante sau dureroase in relatiile cu masculinul, neincredere, tradare din partea lui, sau neasumare a relatiei (posibil de ambele parti), situatii incerte, blocaje de natura sentimentala, sexuala sau financiara, actiune din energie multa masculina in cazul femeii, care a simtit sa preia rolul barbatului si sa isi asume mai mult decat este cazul. Femeia s-a indepartat de energetica ei feminina si a uitat de empatia, de blandetea, de pantecul ei, de inima ei, de energetica ei feminina. A uitat ca este creatoare si co-creatoare, a ramas intr-un rol preluat din neam, din societate, sau din familie, un rol care nu este al ei si nu i se potriveste, dar pe care si l-a insusit atat de bine, incat nu mai stie cine este si, atunci cand simte sa iasa din acest rol impus, din aceasta asteptare a celorlati de la cine este sau trebuie sa fie ea, nu stie ce sa faca, si cine sa fie.

Cu aceste credinte si tipare deformate am venit din copilarie, si ni le-am insusit din familia de baza la modul direct, ori percepute si traduse invers, atunci cand am afirmat sau am simtit sa alegem, constient sau inconstient, ca nu vom fi niciodata ca parintele pe care am simtit sa il respingem. Aceasta hotarare ne-a adus tocmai in pozitia in care repetam rolul si viata parintelui respectiv, pe care l-am blamat, judecat, respins, intrerupand poate si relatiile cu el, de teama sau convingerea ca chiar este cel mai bine astfel, si ca noi nu vom face, nu vom fi, nu vom actiona ca el. Dar Universul are multe surprinze pentru mintea umana, incepand cu aceasta lege Universala, care spune ca tot ceea ce respingi, atragi, pana cand vei invata sa ierti, sa eliberezi aceasta judecata. Abia dupa acest lucru intens cu tine vei incepe cu adevarat sa iti traiesti propria viata. Pana atunci, vei retrai povestea, relatia si viata parintilor tai! Si este valabil pentru fiecare dintre noi. Chiar si in cuplu, sau mai ales in cuplu, retraim de fapt povestea si relatia parintilor nostri, pana cand vom vindeca constient relatia cu parintii. 

Relatia cu tata inseamna de fapt relatia cu banii, cu sexualitatea, cu faptul de a putea spune NU cu fermitate atunci cand simti. Este relatia cu divinitatea, cu Creatia, cu masculinul interior, cu faptul de a te simti sau nu sprijinita, de a simti sau nu ca te poti baza pe masculin, pe barbati. Este relatia cu autoritatea, iar daca nu avem in echilibru relatia cu tata, vom avea inclusiv cu autoritatea (tot ceea ce inseamna ea) situatii confuze, incerte, problematice, reactii obediente sau din contra, de sfidare. Vom fi asadar ori in frica, ori in lupta sau evitare a autoritatilor, situatii de neplata, evitare de a plati, de a achita, de a trai legal, legitim, asumat, dupa legile si regulile dupa care inca ne guvernam aici si acum in aceasta societate.

O femeie care are relatia cu tata nevindecata si in dezechilibru nu se poate sprijini pe masculin, nu se simte in siguranta, iar o femeie care nu se simte in siguranta in relatia cu masculinul este o femeie tot timpul in frici, recunoscute sau nu, in nesiguranta, in gelozii, neincredere, pentru ca de fapt sufera de neincredere de sine. Neincredere de sine, pe care eu o traduc prin neincredere in jumatatea ei energetica, si anume, partea masculina din interiorul ei. Pentru ca fiecare dintre noi, barbat sau femeie continem energie masculina si energie feminina, si atunci cand ele nu sunt in echilibru, cand nu sunt integrate, nu avem acea siguranta, acea incredere in viata, in oameni, in capacitatile si abilitatile noastre, in ghidare, in sustinerea Vietii, a Universului. Ne simtim debusolate, dezorientate, anxioase, obosite, nervoase, coplesite, simtim ca trebuie sa le facem noi pe toate, ca nu are cine sa ne ajute, nu stim sa delegam sarcini, sa ne eliberam, sa respiram, sa traim cu bucurie, in curgere, nu avem incredere in oameni si in ceea ce Universul si Viata ne trimit, ne simtim adesea victimele vietii. Nu avem o relatie buna nici cu feminitatea, cu sexualitatea noastra, aducand aici perceptii eronate, rani, credinte limitative, blocaje, traume si preconceptii din relatia cu parintii, chiar si karme si situatii conflictuale grele, ambigue, secrete, legaminte, juraminte si alte asemenea, din neam. Nu avem un echilibru nici in relatia cu banii, iar situatia este fluctuanta, sau, daca ii avem, nu simtim prea mare bucurie de viata in general, pentru ca ne simtim descentrate, insingurate, obosite, deconectate de suflet, de Creatie, de pantecul nostru. Iar pentru o femeie, indiferent ca este acum mama sau nu, este esential de refacut relatia cu energetica pantecului ei, si cu pantecul mamei Creatoare, dar si cu al mamei fizice. 

Prin metode intuitive sau invatate, prin tehnici si procedee minunate cu care lucrez si am lucrat in cazul meu personal, dar si in cazul clientelor mele ajungem sa integram atat energetica feminina cat si pe cea masculina. Acesta este un proces, dar se simte minunat atunci cand incepem sa ne simtim echilibrate din interior, de abia de atunci inainte incep sa se reflecte toate acestea si in realitatea noastra exterioara, in relatiile cu masculinul din viata noastra, cu tata, cu partenerul, cu copiii, cu Creatia, Creatorul, divinul sau cum simtiti sa ii spuneti, in relatia cu colegii, cu partenerii de afaceri, etc. Relatia cu tata si echilibrarea ei, este esentiala in viata noastra, si se poate lucra pe ea indiferent daca tata mai este aici in planul fizic sau nu, sau daca mai exista o conexiune, o relatie afectiva sau nu. 

Pentru ca toate aceste echilibrari si vindecari incep din interior, de la a integra masculinul sacru interior, de a ne reconecta cu energetica masculina, cu masculinitatea sacra, si atentia si lupa fiind pe noi, pe ranile, pe traumele, pe credintele noastre, pe ceea ce noi suntem sau credem ca suntem, si pe ceea ce avem de devenit, toate ne readuc in echilibru in vietile noastre, si viata incepe sa se simta din nou minunat, bucuria de viata se trezeste. Curgerea se simte, increderea se restabileste, fluxul abundentei, al senzualitatii, al creativitatii, energia sexuala, toate sunt in curgere lina, iar noi, permitem curgerea aceasta a Vietii, care ne ghideaza atat de natural si de frumos. 

Ti-a fost de folos acest articol? Scrie-mi parerea ta, trairile sau experientele tale, sau scrie-mi daca doresti sa incepem acest proces de echilibrare emotionala, la adresa de email: elytherapyhealing@gmail.com



Ely Curca - Autor

Ajut sufletele rănite să se vindece. Le ghidez părțile pierdute, pentru a se întoarce și pentru a se reuni cu sufletul de la care au plecat. Ajut la conștientizarea arborelui genealogic, și la restabilirea legăturii cu străbunii, întru vindecare.
Ghidez întru vindecarea pântecului, a străbunilor, desfaceri de contracte nebenefice, trauma originară, te ghidez în a-ți reaminti cine ești și pentru ce ești aici, te ajut să te deschizi în a-ți primi și conștientiza darurile divine, cât și darurile de la străbuni, abilitățile pierdute, sau să-ți deblochezi inima. Te ajut să îți restabilești echilibrul și conexiunea cu divinitatea, cu Sinele tău Înalt, cu Universul și cu Pământul.
Dar pentru toate acestea, am nevoie și de ajutorul tău, am nevoie ca tu să trăiești conștient, și să lucrezi cu tine permanent și constant de acum, de când ai ales să faci din tine o prioritate.
Introspecția, ne ajută să ne descoperim, să ne cunoaștem pe noi înșine, să ne reamintim cine suntem de fapt. Nu-ți fie teamă să petreci timp cu tine, nu-ți fie teamă de ceea ce ai putea descoperi despre tine! Ceea ce ai trăit și experimentat până acum, te-a adus în momentul de acum, la aceste conștientizări. Te aștept cu tot dragul, și te invit cu iubire, dacă simți chemarea, vino să te ghidez și să te ajut să te redescoperi, și să te vindeci!

Te îmbrățișez cu sufletul!

Căutare