Ely Curca

terapie regresivă și șamanism

Blog / Postare

Manifestarea autenticitatii te poate costa relatii si bani. Esti pregatita pentru asta?

Scris: 2024-05-17 11:32:55 Manifestarea autenticitatii te poate costa relatii si bani. Esti pregatita pentru asta?

A fi autentica nu este atat de simplu pe cat poate parea la primul contact cu aceasta afirmatie; de fapt, manifestari ale lipsei de autenticitate pot aparea si in timpul procesului, intr-un mod din ce in ce mai subtil.

Daca la inceput iti dai seama imediat unde nu te alegi pe tine, unde nu esti autentica, unde nu poti pune limite clare si ferme in relatiile tale, in viata ta, parcurgand propriul tau proces de asumare si autenticitate, totul devine mai subtil si de multe ori nu iti dai seama unde nu te alegi pe tine, unde depinzi de altii inca, unde sunt fricile, dependentele, neasumarea, lipsa de autenticitate... 

Chiar cu aceste intrebari ancora iti propun sa continui procesul: unde nu ma aleg pe mine inca? Unde nu sunt complet sincera cu mine? Unde nu imi asum inca viata mea, alegerile?

Unde nu sunt inca suverana in alegerile mele?

Unde inca depind, si apartin?

Si fii deschisa în a primi raspunsurile, ele vin intotdeauna, insa este nevoie sa le asteptam cu deschidere, sa ne dorim cu adevarat sa le primim. Pentru ca de cele mai multe ori, mintea gaseste inca beneficii acelor situatii, si atunci nu ne deschidem sa primim. 

In planul constient insa, ne repetam: dar eu imi doresc! Dar nu vine la mine raspunsul.

Sau mai putem spune: dar nu-mi aduce nici un beneficiu, ce beneficii ar putea sa-mi aduca faptul ca depind de barbat, si ca el imi aproba tot ce fac? (de exemplu) 

Spune Gabor Mate ca in relatii avem doua optiuni: sa fim autentici, sau sa apartinem. 

Atunci cand inca apartinem, suntem dependenti de celalalt, si ii cedam puterea deciziilor noastre; asteptam aprobare pentru actiunile si deciziile noastre; nu stim si simtim ca nu putem sa punem limite sanatoase, acolo unde simtim sa fie NU. 

A-ti manifesta autenticitatea, inseamna sa pierzi de foarte multe ori relatii, si bani, colaborari, chiar parteneri, prieteni. Pentru ca asta aduce cu sine asumarea a cine simti ca esti; nu te mai conformezi unor standarde sau tipare impuse de societate. Si nu mai actionezi impotriva a ceea ce simti tu, cu orice cost, si indiferent de pierderile ce ar urma. 

Cresterea gradului de constienta aduce cu sine pasi importanti in alegerea de sine, si te aduce mai aproape de Sinele tau autentic, de simtire, de asumarea caii sufletului, de asumarea vocii tale interioare autentice. 

Iti asumi vocea, si nu o mai lasi sa taca, sa stea mica, ascunsa, pentru ca simti ca ai ceva de spus, si de adus aici pe Pamant. 

Incepi sa te simti utila, iti reamintesti puterea ta interioara, accesand radacinile tale, neamul tau, si deblochezi fluxul vietii, care curge de la ei, prin tine. 

Toata aceasta transformare a ta in cine esti menita sa fii aici, si sa devii, vine cu doua optiuni: vor fi oameni (situatii, colaborari, parteneriate de afaceri, sau chiar in relatia de cuplu, prietenii) care vor pleca din viata ta; sau a doua varianta, prin transformarea ta vei influenta alti oameni, care vor creste odata cu tine si veti merge impreuna prin viata, in contexte sustinatoare de ambele parti. 

Nici una dintre variante nu depinde insa de tine, si nu tu esti cea care controlezi ce se intampla cu ceilalti; treaba noastra, a fiecareia si a fiecaruia, este propria evolutie, este asezarea in propriul destin si asumarea destinului, ce se intampla cu ceilalti sunt alegerile sufletelor lor, independente de controlul nostru. 

Da, vei pierde relatii din viata ta! 

Da, vor pleca oameni de care ai fost atasata pana acum!

Da, se vor inchide etape financiare, parteneriate!

Da, se vor inchide etape de care mintea se va agata si se va zbate, va suferi agatandu-se de acea pierdere.

Doar ca vezi tu, pierderea este doar o iluzie!

Mintea se agata de o anume forma in materie, a ceea ce stie, a ceea ce ii este familiar, si nu doreste schimbarea. Pentru ca schimbarea inseamna pentru ea, necunoscut. Aici intervin fricile, care conduc mintea, si omul. Si atunci intervin rezistentele si zbaterea in mental. 

Care este solutia?


Sa lucram la a renunta la atasamente: de situatii, de emotii, de oameni, de material...

Cu cat invatam sa lasam sa plece cu mai multa usurinta ceea ce nu mai este benefic si sustinator pentru noi acum, cu atat vom invata sa ne deschidem catre a primi cu bucurie si cu usurinta ceea ce este sustinator. 

Pentru ca de fiecare data pleaca din viata noastra doar ceea ce se incheie aici si acum pentru noi, care de fapt nu mai era sustinator, nu mai rezona cu energia noastra, cu frecventa noastra, cu planul sufletului. Nu pleaca altceva. Niciodata nu pleaca ceva sau cineva pentru a ne face noua rău! 

Tot ce se intampla este pentru noi, pentru cresterea noastra, dar si independent de noi, pentru ca fiecare suflet are propriul plan aici. Oamenii, situatiile, nu sunt sa fie aici pentru noi, pentru totdeauna. Si nu sunt aici sa ne faca noua pe plac. 


Te invit sa repeti aceasta afirmatie zilnic: imi dau voie si aleg constient sa las sa plece cu usurinta si cu recunostinta pentru tot ce am primit si oferit, toate contextele care nu mai sunt benefice sau sustinatoare sufletului meu, mie ca om, evolutiei mele aici si acum. 


Pentru ca de fiecare data cand ceva pleaca, paraseste spatiul nostru, realitatea noastra, ceva in noi s-a transformat; noi crestem. Pentru ca, asa cum am spus si in articolul Eu nu sunt povestea mea! realitatea sunt de fapt proiectiile noastre interioare, prin partile din noi neintegrate inca. Cu cat integram aceste parti, si transformam, noi crestem, energia curge fluid, si ne deschidem catre noi si noi oportunitati. 

Universul, Viata, ne deschid alte usi, alte oportunitati, ne aduc situatii si oameni sustinatori in viata noastra de acum. 

Uneori, se intampla sa ne ramana alaturi cativa aceiasi oameni, alaturi de care crestem.  Si se simte bine. Dar ne deschidem si catre alte relatii. Si se simte bine si asta. 

Pentru ca exprimarea autenticitatii necesita a sacrifica vechiul nesustinator de acum, pentru a face spatiu noului, inseamna a-ti asuma cu curaj cine simti ca esti, si ce anume te cheama in viata ta; inseamna sa fii pregatita sa nu fii aprobata sau inteleasa tot timpul, sa incepi sa te simti singura uneori, sa nu ai tot timpul claritate, dar inseamna sa te increzi in simtirea ta interioara si in ghidarea ce o primesti de la Spirit, si sa crezi ca totul are un sens si un scop; si claritatea vine. 

Femeia autentica 

A fi autentica ca si femeie inseamna a fi in acord cu inima ta, cu simtirea ta; inseamna sa fi in devotiune fata de sufletul tau, si fata de masculin, fata de dumnezeu interior, fata de planul divin; inseamna sa lasi lumina ta interioara sa straluceasca, si sa o aduci in lume; sa lasi vocea ta autentica sa fie auzita; sa te iubesti, sa te alegi, sa te accepti pe tine, din ce in ce mai mult; sa transformi ranile in daruri, si durerea, in puterea ta! 


A fi o femeie autentica, inseamna sa inveti sa te predai in iubire si in planul divinului cu incredere si credinta, simtind ca acolo este chemarea, ghidarea, si solutiile, si nu in mintea fizica, nu in energia lui a face, ci mai mult in a fi; inseamna sa-ti dai voie sa fii, din ce in ce mai mult; sa te reconectezi cu magia naturii tale interioare unice, cu ciclicitatea ta, cu ciclurile naturii, cu sacralitatea pantecului, cu ancestralitatea, cu darurile neamului tau, cu puterea neamului tau, cu forta vitala ce o primesti din neam, de la parinti, din pantecul Mamei Divine, si din Sursa care te-a creat. 


Si mai inseamna, dupa simtirea si trairile mele, sa lasi magia ta sa fie, sa o accepti, sa o amplifici, si sa o aduci lumii, aceasta forta a ta vindecatoare, pentru ca femeia vindeca, prin tot ce vindeca in ea, prin puterea rugaciunii ei interioare, prin reconectarea cu pantecul ei si cu pantecul sacru al Mamei, prin increderea si credinta in barbatul ei, si in masculinul Tata, in Divinul masculin, prin asumarea darurilor ei! Femeia este energia sacra care reconecteaza Cerul si Pamantul. Ea uneste. Ea aduce impreuna; ea creeaza; ea co-creeaza; ea ESTE... si totul DEVINE prin devenirea ei. 


Devenim noi insine atunci cand invatam despre sine -  a spus Louise Hay. 


Exprimarea autenticitatii, se simte in interior, ca un sentiment sublim de libertate! Tu, iti dai voie sa il simti? 

Cum se simte la tine autenticitatea, si epxrimarea ei? Lasi cu usurinta sa plece din viata ta ceea ce nu-ti mai este intru crestere?

Ma intereseaza ceea ce experimentezi. 

Cu drag de noi impreuna, inimi, suflete, pantece, Eliza - ghidul tau energetic si emotional in a manifesta cu usurinta si cu bucurie Viata. 

Ely Curca - Autor

Ajut sufletele rănite să se vindece. Le ghidez părțile pierdute, pentru a se întoarce și pentru a se reuni cu sufletul de la care au plecat. Ajut la conștientizarea arborelui genealogic, și la restabilirea legăturii cu străbunii, întru vindecare.
Ghidez întru vindecarea pântecului, a străbunilor, desfaceri de contracte nebenefice, trauma originară, te ghidez în a-ți reaminti cine ești și pentru ce ești aici, te ajut să te deschizi în a-ți primi și conștientiza darurile divine, cât și darurile de la străbuni, abilitățile pierdute, sau să-ți deblochezi inima. Te ajut să îți restabilești echilibrul și conexiunea cu divinitatea, cu Sinele tău Înalt, cu Universul și cu Pământul.
Dar pentru toate acestea, am nevoie și de ajutorul tău, am nevoie ca tu să trăiești conștient, și să lucrezi cu tine permanent și constant de acum, de când ai ales să faci din tine o prioritate.
Introspecția, ne ajută să ne descoperim, să ne cunoaștem pe noi înșine, să ne reamintim cine suntem de fapt. Nu-ți fie teamă să petreci timp cu tine, nu-ți fie teamă de ceea ce ai putea descoperi despre tine! Ceea ce ai trăit și experimentat până acum, te-a adus în momentul de acum, la aceste conștientizări. Te aștept cu tot dragul, și te invit cu iubire, dacă simți chemarea, vino să te ghidez și să te ajut să te redescoperi, și să te vindeci!

Te îmbrățișez cu sufletul!

Căutare